L'ètica s'afegirà a la formació dels professionals de l'escola de Meritxell
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els conflictes ètics i com afrontar-los han centrat la conferència de l'experta Marije Goikoetxea al Centre de Congressos. Des de l'EENSM s'ha assegurat que l'ètica entrarà a formar part de la formació dels professionals.
L'autonomia personal, la llibertat o la seguretat són alguns aspectes que poden desembocar en conflictes ètics. Aquestes problemàtiques solen prendre més rellevància a l'hora de tractar amb persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament. L'experta Marije Goikoetxea remarca que "els nivells d'autonomia són diferents segons l'entorn" i posa com a exemple "una persona amb discapacitat intel•lectual que pot no ser autònoma per gestionar els seus diners però sí per gestionar les seves amistats”
Des de l'escola han assenyalat que el pla estratègic afavorirà la millora de l'autonomia i la presa de decisions. Un canvi de prisma que des del centre creuen que ha afavorit la proactivitat dels usuaris. La directora, Celine Mandicó, ha avançat que l'ètica s'afegirà a la formació dels professionals de l'escola.
Un fet que també podria tenir continuïtat a escala nacional. El ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, apunta a la creació d'una comissió ètica amb persones d'acreditada experiència per anar resolent els conflictes que es puguin anar produint en aquest sentit.
La conferència, a més, serveix per donar el tret de sortida al curs de l'Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell.
La fundació
Aprofitant la conferència, el ministre també ha reconegut la voluntat d'aprovar la llei per convertir l'Escola de Meritxell en fundació abans de finalitzar l'any. El text ja s'ha entrat a tràmit parlamentari i també s'ha presentat en comissió legislativa.
Informa: Joel Romero
Imatge: Ruben Calvo