Europa accepta les valls de Sorteny i Comapedrosa a la Xarxa Maragda

El Consell d'Europa accepta la candidatura andorrana de les valls de Sorteny i Comapedrosa per entrar a formar part de la Xarxa Maragda. L'objectiu és la conservació de la biodiversitat evitant la fragmentació dels hàbitats naturals europeus.

El Consell d'Europa ha acceptat la candidatura andorrana de les valls de Sorteny i Comapedrosa per entrar a formar part de la Xarxa Maragda d'aquest organisme europeu. L'objectiu de l'ens és la conservació de la biodiversitat evitant la fragmentació dels hàbitats naturals europeus.

Andorra ha entrat a formar part de la Xarxa Maragda del Consell d'Europa, després que durant la 39 reunió del comitè permanent del Conveni de Berna s'acceptés la candidatura de les valls de Sorteny i Comapedrosa, presentada conjuntament pels comuns de la Massana i Ordino. La proposta ha estat defensada per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer. Formen part d'aquesta Xarxa Maragda 16 estats i 3.500 espais protegits que, com el cas d'Andorra, estan interessats en la conservació del seu entorn natural.

Aquest projecte permet donar valor en la tasca que s'està realitzant per la protecció del medi natural. Precisament Andorra  està treballant en el Projecte de llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge. Les dues valls han estat sotmeses a una avaluació per part d'experts del Consell d'Europa, en biodiversitat independents, de les associacions ecologistes, de la federació de caça i pesca i de l'executiu i els dos comuns responsables de la candidatura. Aquesta es va formalitzar el mes de novembre passat i Andorra va signar el Conveni de Berna a l'any 2000. La Xarxa Maragda es va crear per combatre la desaparició de la biodiversitat, identificant la fragmentació dels hàbitats com a principal causa. Actualment compta amb 700.000 quilòmetres quadrats de territori protegit entre els quals zones d'alt valor per la seva riquesa en fauna i flora autòctones.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Arxiu

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.