Europa es blinda davant l'Òmicron, una variant més contagiosa però menys greu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tests d'antígens i reunions limitades a deu persones. Aquestes són algunes de les mesures que tenim al país per a aquest Nadal. Però l'augment de la pandèmia ha forçat els governs d'arreu d'Europa a aplicar també restriccions, una de les més esteses, el tancament de l'oci nocturn. 

Un any més toca afrontar les festes amb restriccions per poder frenar la pandèmia. Però les del Principat, no són les úniques. Si ens fixem en els veïns del sud, Catalunya torna a aplicar el toc de queda, vigent entre la una i les sis de la matinada, per a aquells municipis amb incidència alta.

Compartim limitació de persones pel que fa a les trobades, que són també de deu, mentre que l'oci nocturn s'ha vist obligat a tancar de nou. Més al nord, a França, l'oci nocturn té prohibit obrir fins al 7 de gener. 

A la resta d'Europa, restriccions serveres a Alemanya, on els no immunitzats no poden entrar ni a la gastronomia ni a cinemes i teatres.

A taula, també, aforament restringit a deu persones i oci nocturn clausurat. Molt més laxes són al Regne Unit, on tot i els contagis disparats, només s'ha adoptat la mesura de seguir duent la mascareta.

Això sí, els seus veïns irlandesos han optat perquè els bars i restaurants hagin de tancar a les onze de la nit almenys fins al gener. 

Unes mesures que venen donades per la por generada per la variant Òmicron. Una variant que es troba de manera oficial al Principat. Aquest dissabte ho confirmava la secretària d'estat de Salut, Helena Mas, que va explicar que és més contagiosa, però menys greu.

Els primers estudis de Sud-àfrica, el país on es va detectar per primera vegada, expliquen que els contagis d'Òmicron es tradueixen en menys hospitalitzacions. 

Informa: Ariadna Guiu Vila-Redacció
Imatge: Comissió Europea

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.