Europa s'emmiralla en el Pla Integral de Salut Mental
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Pla Integral de Salut Mental podria ser exemple per a la resta de petits països d'Europa. Així ho ha assegurat el director regional de l'OMS durant la visita al ministeri de Salut, on també s'ha perfilat un marc de col·laboració per als pròxims anys.
Hans Kluge ha remarcat que es tracta d'un pla integral molt complet, sobretot pel fet que conté accions que impliquen també la ciutadania. "Penso que és molt complet. La clau ara és implicar a tot el Govern i a tota la societat. Perquè els problemes de salut mental poden suposar absentisme de l'escola, absentisme de la feina, i tot això te un important cost econòmic". Aquest és un dels punts que s'han de treballar, la implicació d'actors socials i, fins i tot, del món de l'entreteniment per trencar l'estigma de la salut mental.
Durant la trobada amb el ministeri de Salut, també s'han reforçat encara més els llaços amb l'organització segons ha dit Helena Mas. A més, s'ha perfilat el marc de col·laboració pels propers anys. La ministra de Salut ha explicat quina informació han intercanviat. "En diferents àmbits hem anat diferents punts de sinergia, per exemple en els sistemes d'informació ens proveiran un suport per treballar amb aquests sistemes d'informació i poder-lo reforçar". La salut mental també ha estat sobre la taula per "avaluar en quin punt estem en relació amb aquestes".
El director regional de l’OMS (@WHO) a Europa, Hans Kluge, elogia el Pacte nacional de salut durant la visita oficial a Andorra.
— Govern d'Andorra (@GovernAndorra) July 18, 2024
??S'ha trobat amb la ministra @helenamas41 per reforçar la col·laboració entre el país i l'OMS en àmbits com la salut mental.https://t.co/7CxjXxPQFO
El director regional també ha tingut unes paraules d'enhorabona pel pacte de salut que s'ha tancat els darrers dies, una eina que ha assegurat que es clau per seguir evolucionant en aquesta matèria.
Informa: Pilar Candel
Imatges: Ricard Tenza