Europa i els reptes de futur centren la 32a edició de la Universitat d'Estiu
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La 32a edició de la Universitat d'Estiu arrencarà demà a la tarda al Centre de Congressos. Enguany l'organització ha decidit que girarà envers Europa i els reptes de futur que aquesta afronta. Les primeres conferències seran des del vessant històric de la Unió Europea i sobre el paper que hi tenen els lobbies.
La nova edició de la tradicional Universitat d'Estiu s'inaugurarà demà a dos quarts de sis de la tarda. Enguany, i després de molts anys, Europa i les seves relacions amb la resta de països seran l'eix central de les xerrades que s'hi oferiran. Tant el moment polític especial que està vivint la Unió Europea des dels últims mesos com la possibilitat d'un futur acord d'associació per part d'Andorra han fet que l'organització es decantés per aquesta temàtica.
Gérard Bossuat, historiador i encarregat de la primera ponència de demà, i Jean-Paul Marthoz, moderador de la Universitat, han coincidit a remarcar la complexitat que té la Unió Europea a l'hora de de prendre decisions a causa de la gran pluralitat i diversitat dels països que la conformen, i que s'ha de trobar una proposta beneficiosa per a les dues parts.
En la primera jornada d'aquesta edició de la Universitat d'Estiu també hi haurà una ponència sobre la Unió Europea i el paper que hi tenen els lobbies, a càrrec del politòleg Justin Greenwood. La resta de dies hi haurà xerrades econòmiques, de relacions internacionals i dels drets humans, entre d'altres.
Informa: Judit Pedrós Imatges: Jordi Seabra