Eusebi Nomen es querella contra Jordi Cinca per injúries

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'exconseller general i portaveu de Raiffeisen Andorra, Eusebi Nomen, ha presentat al Tribunal de Corts una querella criminal per injúries contra el ministre de Finances, Jordi Cinca. Nomen considera que el ministre va mentir i el va menysprear quan va suggerir en la roda de premsa posterior al consell de ministres que formava part de l'estatègia dels propietaris majoritaris de BPA.

Eusebi Nomen considera que el ministre de Finances el va menysprear en suggerir en roda de premsa que formava part de l'estratègia dels propietaris de BPA, els germans Cierco. Dos dies abans Nomen havia afirmat que al març les autoritats nord-americanes es podrien veure obligades a lliurar als propietaris del banc informacions que indicarien que ja al gener el Govern sabia que podia passar alguna cosa amb el banc. Afirmacions que Cinca també va posar en dubte.

Per tot plegat, Nomen ha presentat aquest matí una querella criminal contra Cinca per injúries. Assegura que "el que va dir el ministre no és veritat i ho va dir amb menyspreu per erosionar la meva reputació i la de Raiffeisen, que és un projecte altruïsta que vol una solució positiva".

Nomen ha afirmat que les afirmacions de Cinca dimecres no només qüestionen la seva independència, sinó també la del projecte Raiffeisen Andorra, fet que no pot permetre. També ha reiterat que disposa de la informació en la qual basava les seves afirmacions, ja que és pública. Segons Nomen "el més gros de tot és que el senyor Cinca va dir que 'o el senyor Nomen simula que té informació que no té-que la tinc- o si la té és que forma part d'aquestes estructures", qüestionant com és que podia accedir-hi. Nomen afirma que accedeix a informació "que està a internet".

El portaveu de Raiffeisen Andorra ha assegurat que no busca l'enfrontament, sinó una rectificació per part del ministre.

Informa: Andreu González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.