Examen contra els nervis

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els alumnes del sistema espanyol s'examinen. Són uns 150 els joves convocats a les proves de la selectivitat que s'estan desenvolupant al María Moliner.

Són dies de nervis i molta concentració per als alumnes que l'any vinent volen anar a la universitat. El repte és aconseguir arribar a la nota de tall exigida per accedir al grau desitjat.

El centre també acull alumnes de l'escola Sant Ermengol i l'Àgora. Els alumnes han destacat els nervis i la pressió abans de l'examen, sovint, "perquè no sabem quins temes entraran". Alguns tenen clar la carrera que volen cursar i la seva nota de tall, mentre que altres encara no ho tenen del tot decidit.

La professora Rosa Tomàs creu que la majoria "arriben preparats, tots els continguts s'han donat a classe. Ells tenen capacitat de raonament i ara depèn una mica de la sort, l'horari...".

El director del María Moliner, Alejandro González, celebra la flexibilitat del calendari que permet sortejar obstacles imprevistos, com ara la vaga dels pagesos catalans que ha tallat la frontera. Per això, "aquells alumnes que no van poder venir als exàmens d'ahir (per dilluns), ho poden recuperar el dissabte". 

Un centenar d'estudiants a la Seu

I els 94 alumnes de les escoles andorranes que s'examinaven a la Seu d'Urgell han començat les proves d'accés a la universitat amb normalitat tot i el bloqueig dels pagesos a la frontera.

Aquests estudiants formen part dels 217 que estan convocats a la sala Sant Domènec per examinar-se de matèries per completar les qualificacions que han obtingut al batxillerat andorrà. Els exàmens duraran tota la setmana i els resultats es faran públics el 19 de juny

Informa: Héctor Aza

Imatges: Pere Besolí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.