A examen el PERMSEA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En un moment en què l'OCDE recomana fer pedagogia sobre l'ús de pantalles, el Ministeri d'Educació passa examen del PERMSEA, de la vigència de les eines digitals, com la tauleta, i la formació dels docents. Tot plegat, arriba en un moment en què molts països estan deixant de banda les pantalles que responsabilitzen de la pèrdua de la comprensió lectora dels alumnes. 

L'últim informe PISA a Europa, en la línia dels PISA for Schools a Andorra, posen de manifest que baixa la capacitat que tenen els alumnes d'entendre el que llegeixen. Es deu, en part, al poc hàbit de lectoescriptura que tenen sumat al creixement del consum de continguts a través de pantalles. Evidentment afecta totes les matèries, des de llengua, fins a ciències i matemàtiques.

A Andorra fa deu anys de la implantació del PERMSEA (pla estratègic per a la renovació i millora del sistema educatiu andorrà), amb la introducció de la tauleta digital com a eina de treball. Aquesta és una de les eines que ara el Ministeri d'Educació es planteja si està donant els resultats esperats. Per això en els propers quatre anys es vol elaborar un pla d'escola per a la utilització de les tecnologies, regular-ne l'ús i qüestionar el paper que han d'ocupar en l'ensenyament. "En aquell moment van entrar de la manera definida i pensant que era un encert i com qualsevol altre tema tendim a reflexionar-hi si cal continuar de la manera com ho tenim establert fins ara o si cal variar alguna cosa", explica el secretari d'estat d'Educació i Universitats, Josep Anton Bardina.

I en aquest sentit el que es té clar és que cal educar en l'ús de l'eina i per això la línia de recerca d'innovació tecnològica relacionada amb el pla integral de l'ús de la tecnologia té com un dels objectius la formació en competències dels professors. 

A Suècia, que van ser dels primers a digitalitzar l'escola, ara volen tornar als llibres. Andorra no tancarà la porta a unes eines que han vingut per quedar-se, però sí buscar l'espai on es generi i s'entengui la idoneïtat del seu ús. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.