L'executiu elabora un nou reglament d'accés i promoció de la policia 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Dels deures de la nova titular de Justícia i Interior pel que fa als cossos especials, la revisió del reglament d'accés i promoció de la policia és un dels prioritaris. Una revisió que vol corregir els problemes que provoca l'actual. Un altre text pendent i pel qual ja s'ha redactat un esborrany és el codi ètic. 

El Govern està elaborant un nou reglament d'accés i promoció de la policia. Ha estat una de les prioritats de la nova ministra de Justícia i Interior, que recorda que el text tenia algunes disfuncions, que van provocar que hi hagués concursos que desemboquessin a la Batllia, per manca d'objectivitat. Ester Molné diu que és important per poder cobrir els comandaments amb persones formades i motivades. Alhora, també s'està treballant un codi ètic. La ministra de Justícia i Interior destaca quins aspectes s'han de millorar:

"Per exemple, coses sobre la prohibició de rebre regals. Els conflictes d'interessos, quan sorgeix una situació d'un conflicte d'interès, doncs que ho hagis de dir al teu superior, de manera que se t'aparta del cas, per evitar qualsevol acte de corruptela. Tenim un esborrany. L'hem de sotmetre al consell de la policia, que tothom hi estigui d'acord, debatre'l i jo crec que no trigarem enormement."
Ester Molné, ministra de Justícia i Interior

És un text que preveia la llei del cos de policia i que no es podia demorar. A més, organismes internacionals com el Grup d'Estats contra la Corrupció recomanen que aquests codis ètics existeixin a tots els nivells de l'administració, fins i tot el ministerial. 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Anna Romagosa - Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.