Una exiliada russa guanya el Campionat d'Europa amb el seu gos defensant els colors d'Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A final de setembre, l'Aleksandra Komarova va aconseguir amb el seu gos, el Kay, el Campionat d'Europa de dansa canina. La de la seva família és una història de resiliència. Contraris a la guerra, van decidir fugir de Rússia. Ara competeixen amb bandera andorrana i miren d'obrir lligams amb Ucraïna.

A final de setembre es van alçar amb el títol a Viena. El Kay té cinc anys i ha agafat el relleu de la Skoda, que ja en té 11. Ella va ser campiona del Món el 2019.

"Per descomptat, estic molt contenta del nostre èxit. Hem entrenat durant dos anys i n'estic molt orgullosa. La clau és la bona relació amb el gos."

Aleksandra Komarova, campiona d'Europa de dansa canina

L'Aleksandra, les seves mascotes i el seu marit viuen a Andorra. Quan va esclatar la guerra van decidir canviar els Urals pels Pirineus.

"Ens vam traslladar a Andorra per la guerra fa dos anys. Havíem de sortir de Rússia perquè no estem d'acord amb el que fa el nostre país. És molt dur per a nosaltres i per als nostres fills. No puc callar, dic el que penso."

Aleksandra Komarova, campiona d'Europa de dansa canina

El seu fill viu a Sèrbia i està casat amb una ucraïnesa. La seva filla viu a Geòrgia i està aparellada amb un ucraïnès. Al Campionat d'Europa hi havia 35 equips de vint països i Ucraïna no va faltar a la cita.

"Estava molt contenta quan vaig veure les ucraïneses. Em sento molt malament per elles, ara som amigues."

Aleksandra Komarova, campiona d'Europa de dansa canina

Al Campionat d'Europa va competir sota bandera andorrana; al nostre país mira de començar una nova vida.

"Va ser un plaer guanyar amb la bandera andorrana i sentir l'himne."

Aleksandra Komarova, campiona d'Europa de dansa canina

L'Aleksandra i les seves mascotes miraran de tornar a fer sonar el Gran Carlemany l'any vinent al Campionat del Món.

Informa: Cesc Sanjuan

Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.