Experts mundials treballen a Andorra reptes d'innovació per al país

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Experts de tot el món es troben a Andorra per debatre els reptes de la innovació al Principat. La iniciativa està organitzada per Actua i es vol avançar en l'objectiu d'assolir un país que funcioni de manera més eficient i sostenible.

El Prat del Roure d'Escaldes-Engordany ha acollit l'inici de les primeres jornades sobre innovació per aconseguir una Andorra més intel·ligent i sostenible.

Es duen a terme fins al divendres i hi participen experts del país però també d'altres ciutats del món com Boston, Barcelona, Hamburg i la capital de Taiwan, Taipei, entre altres.

Els especialistes expliquen el que es pot aprendre de projectes d'innovació que ells ja duen a terme al seu país i que sovint passen per apostar més pel vessant més pràctic:

"Es pot començar per fer alguna cosa física i llavors es pot concloure que hi ha altres maneres de contribuir al projecte. L'exemple és un projecte de tricicle a Taipei", explica l'expert taiwanès Phil Tinn.

El director d'Actua Innovació, Marc Pons, diu que algunes de les iniciatives es volen provar al país a veure com funcionen. Afirma que hi ha "algun projecte pilot que ja estem començant a testejar a Andorra amb drons i amb tractament de dades, però la idea és reforçar-ho més i que siguin projectes pilot amb impacte en la societat".

Segons el ministre d'Economia Gilbert Saboya, l'objectiu és aprendre d'altres experiències de tot el món. "Ens assegurem tenir visions absolutament diferents i també accedir a talent que és impossible tenir aquí Andorra i tenir-lo tot l'any". "Aquesta posada en xarxa és molt important per a nosaltres", afegeix.

En aquestes trobades també tenen un paper important empresaris del Principat.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.