Extreuen les ampolles de cava submergides al llac de Pessons
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La prova pilot realitzada en submergir ampolles de cava al llac de Pessons ha donat un bon resultat després que ja s´hagi fet un primer tast del producte final.
Tot just fa un any es van submergir a les aigües del llac de Grau Roig 200 ampolles de cava dins una gàbia, per a dur a terme una primera experiència de maduració d´aquest delicat producte.
Usualment, el procés es fa a uns 14º o 15º centígrads i en una cava. Al llac, la temperatura oscil·la entre els 2º i els 4º, i s´hi ha d´afegir el lleuger moviment de les aigües, a més de la pressió de l´altitud de més de 2.300 metres.
Aquesta experiència pionera ha estat una iniciativa de Pas de la Casa-Grau Roig i Caves Rimarts. Precisament les ampolles de diferents anyades han estat rescatades després d´un any i, segons els experts, es tracta d´un cava més fi i elegant.
Les ampolles es podran tastar a diferents punts de restauració de l´estació.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge cedida: Grandvalira