Les 'fake news' i la desinformació centren la 15a jornada d'Activitats d'humanitats
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La desinformació i les fake news són l'eix de les 15es Activitats d'humanitats que s'han recuperat, enguany, en format presencial.
Hi participen un centenar d'alumnes de l'Escola Andorrana, el col·legi Sant Ermengol, el María Moliner i el Lycée Comte de Foix.
La xerrada del periodista català Antoni Bassas ha donat el tret de sortida a l'esdeveniment. Bassas ha posat el focus en com la tecnologia digital permet a qualsevol emetre missatges globals i la importància de contrastar la informació.
"Ens ha explicat el problema de les fake news i tot el que comporta, sobretot, que es transmeten molt més ràpidament perquè tothom pot enviar una notícia falsa", ha destacat l'alumne Martí Ibáñez. Un dels exemples que destaca la també alumna Laura Aparicio és la "d'una notícia falsa d'un bombardeig entre Rússia i Ucraïna que ha resultat ser un videojoc". Milena Tena assegurava desconèixer la repercussió global que té aquest tipus de contingut.
Com detectar i tractar les notícies falses és un dels objectius dels tallers que han fet, aquest dimecres, un centenar d'alumnes de diferents escoles del país.
Tena destacava el fet de "trobar-se amb altres escoles", fet que considera "productiu i interessant". El tema a tractar els toca molt i, segons Ibáñez, s'ha tractat "d'una manera amena i divertida". "
Aparicio destacava la importància que els joves es posin "al dia amb aquest tema per saber diferenciar entre una 'fake new' i una notícia real, i saber si ens hem de fiar de les xarxes socials o els mitjans de comunicació".
L'esdeveniment busca despertar l'esperit crític dels joves, enfortir les relacions amb els docents i fomentar el treball en equip
La jornada es tanca a la tarda amb una altra conferència d'Antoni Bassas.
Informa: Roser Puigbò
Imatges: Sergi Linares / Andreij Cristancho