Els fallaires ja tenen la flama del Canigó per encendre les fogueres de Sant Joan 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El pubillatge d'Escaldes-Engordany com a amfitrió, ha entrat la flama del Canigó a la plaça del Consell. El foc es repartirà ara per totes les parròquies per encendre les fogueres de Sant Joan.

S'ha fet esperar, però finalment, la flama del Canigó ha arribat a Andorra la Vella. El pubillatge d'Escaldes-Engordany ha estat l'encarregat d'entrar la flama a la plaça del Consell on fallaires i no fallaires esperaven amb emoció. El foc s'ha repartit, com és tradició, a cada parròquia dins d'un fanalet per encendre aquesta nit totes les falles.

S'enceta l'estiu però segons el síndic general, Carles Ensenyat, també un any per iniciar nous projectes.  "Aquesta nit és especial per tot el que suposa, té regust de final de curs, de finals de temporada. És el punt i a part per iniciar un nou curs, una nova temporada, nous projectes a partir de la tardor."

Enguany s'ha homenatjat Josep Anton Maquilló, fallaire que va dedicar la seva vida a mantenir les tradicions.

No podia faltar tampoc el relleu del fallaire major i menor de les Valls d'Andorra que, amb el traspàs de la capa taronja, han deixat traslluir algunes emocions. 

Amb la flama repartida a cada parròquia, només queda encendre les fogueres d'aquesta nit de Sant Joan.

Informa: Neus Vila
Imatges: David Moreno

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.