Les famílies gasten un 6% menys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cada llar andorrana va gastar l'any passat, de mitjana, 4.200 euros al mes. La xifra implica que, en dos anys, la despesa de les famílies ha baixat un 6%. Així ho reflecteix l´enquesta de pressupostos familiars del 2012 que elabora el Govern.

Fins a 1.400 milions d´euros van sortir de les llars andorranes i es constata, un any més, la contenció de la despesa familiar. El 2012 va ser de l´1,6%, de manera que es manté la rebaixa registrada el 2011 i, en dos anys, la reducció ha estat del 6%.

Pràcticament tota la despesa, un 85%, s'ha quedat al país, però les famílies han redistribuït la inversió. L'alimentació, l'habitatge i el transport consumeixen el 60% del pressupost malgrat que s'hagi reduït la despesa de bàsics com l'aigua, l'electricitat i la calefacció. Però s'ha destinat entorn d'un 35% més en begudes alcohòliques, tabac i salut.

Finalment el departament d´Estadística estima que, el 2012, s'ha arribat gairebé als 69.800 habitants al Principat. Una xifra sensiblement inferior als 85.000 que es registraven abans de la crisi econòmica.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.