Les farmàcies s'hauran d'adaptar per poder aplicar el tercer pagador a partir de setembre

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les farmàcies hauran d'adaptar el sistema informàtic a l'estiu per posar en marxa el règim del tercer pagador per a la gent gran. Serà finalment a partir de setembre. També estan pendents de negociar amb la CASS com rebran el 75% que els ha de pagar la societat pública per medicament.  

Els farmacèutics que no tinguin un sistema informàtic actualitzat, amb comunicació bidireccional amb la CASS, hauran de treballar de valent durant l'estiu per posar-los a punt de cara al setembre, que és quan és previst que es posi en marxa el tercer pagador per a la gent gran. És inviable fer-ho ara al juliol, com havia anunciat el cap de Govern.

Cada farmàcia ha de fer unes adaptacions més o menys importants del sistema de càlcul i la CASS encara no ha fet totes les proves pertinents per a un sistema complex, en què es treballa amb milers de referències. 

Amb el tercer pagador, els més grans de 65 anys pagaran només el 25% del cost total dels medicaments. A partir d'aquí, encara no és clar de quina manera cobraran el 75% restant els farmacèutics per part de la CASS. Hi ha diverses propostes damunt la taula que s'han d'acabar d'estudiar. Això és precisament el que asseguren fonts del Govern, pendents de l'aprovació final per part del consell d'administració de la CASS, abans de passar-ho per consell de ministres.  

Informa: Laura Massegú - Sergi Cano
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.