FEDA continua apostant per la sostenibilitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'any passat FEDA va emetre un 8% menys de CO2 que el 2022. El mateix que CTRASA, que també va reduir la petjada de carboni gràcies a una política de residus més estricta. 

L'avanç cap a les energies renovables és inevitable i molt necessari. El món exigeix reduir la petjada de carboni i FEDA ho ha fet un 8% respecte al 2022.

Un pas endavant que també ha fet CTRASA, que va tractar l'any passat un 5% menys de residus que l'anterior. 

Per exemple, aquí, a la deixalleria, l'any passat es van gestionar 88 tones de paper i cartró, 11 menys que el 2022. També van disminuir els envasos. Si ara fa dos anys se'n rebien 42 tones, l'any passat eren 36.

Muntanyes i muntanyes de residus, que es queden petites si mirem què és el que més arriba aquí cada any. El 2023, per exemple, la majoria dels esforços es van centrar a gestionar les més de 4 mil tones de fusta que van arribar, que podrien ocupar, fins i tot, un camp de futbol; les 3.400 de vidre, que també es van recollir, i les pràcticament 1.450 tones de voluminosos que es van llençar. 

La part negativa del nou model de gestió és que CTRASA va tancar l'any amb números vermells i la previsió és que aquest any ho torni a fer.

No obstant això, la darrera memòria de l'exercici de FEDA indica que la situació s’estabilitzarà i es recuperaran els resultats equilibrats que corresponen. I és que el motiu de la baixada és l’aplicació de nous criteris comptables.

FEDA Ecomterm doblarà la clientela

FEDA Ecoterm preveu que d'aquí a cinc anys la xifra d'edificis embrancats a les tres xarxes de calor arribi als 250. Per aconseguir-ho, s'hi invertiran 17 milions d'euros.

Actualment, la xarxa de Soldeu, que és la primera que es va impulsar, compta amb 41 clients, la d'Andorra la Vella en té 65 i la d'Escaldes-Engordany, set. El creixement a la capital serà a Bonaventura Armengol i la Dama de Gel; a Escaldes-Engordany, a la zona de Carlemany i del Clot d'Emprivat, i a Soldeu, cap al Tarter i a Ransol.

Informa: Redacció

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.