FEDA creu que està més preparada per a les possibles restriccions d'aquest hivern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

FEDA assegura que estan més ben preparats per a les possibles restriccions energètiques que hi poden haver a l'hivern vinent. El director general admet que enguany hi haurà pèrdues, però seran menors als 20 milions del 2022.

Després d'apujar les tarifes per l'impacte de la guerra a Ucraïna, el director general de FEDA, Albert Moles, creu que han après d'aquesta situació i aquest hivern estaran més ben preparats per a possibles problemes. Segons la societat pública ha aconseguit que el preu de l'energia s'hagi incrementat menys que als estats veïns. Moles així ho ha dit a Ràdio Nacional:

"No es poden fer previsions. El que sí es pot fer és estar preparat per la propera tempesta. Estem millor preparats per abordar aquest hivern. Probablement aquest hivern tornarà a haver problemes de restriccions, de preus, del que sigui. No sé si tan alts. Però sí sé que és veritat que estem millor preparats."
Albert Moles, director general de FEDA

Moles ha afirmat que els resultats d'aquest any no seran tan dolents iprevisiblement, com els dels 2022 amb 20 milions de pèrdues. Però no seran positius. Té clar que volen mantenir les inversions per aconseguir augmentar les energies renovables. Moles assegura que l'objectiu és "acabar d'estructurar tota la xarxa elèctrica per admetre justament tota aquesta transició de tot el que és energia fòssil". Això passa per potenciar l'energia eòlica. "L'eòlic per mi és una oportunitat perquè al final és incrementar la producció i tot el que sigui evitar la calefacció elèctrica com xarxes de calor, el món dels serveis, el vehicle elèctric que ara és una cosa incipient".

En aquest sentit, ha dit que també pretenen incrementar la xifra de carregadors elèctrics que es poden usar per facilitar aquesta transició.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.