Andorra Telecom organitza un cicle de xerrades per prevenir el ciberassetjament i fer un bon ús d'internet
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Andorra Telecom amb la col·laboració del ministeri d'Educació ha previst tot un seguit de xerrades la setmana vinent per a alumnes, pares i docents per prevenir el ciberassetjament i altres conductes de risc amb motiu del Dia d'internet segur que se celebra el 8 de febrer.
Els infants tenen el primer mòbil entre els 9 i els 11 anys. No hi ha dades estadístiques però és el que constaten tant des d'Andorra Telecom com des d'Educació.
Aquest fet, lligat a la preocupació del ministeri per combatre l'assetjament escolar de tota mena, els ha portat a organitzar la setmana d'internet segur. Hi haurà xerrades i formacions per a pares, docents i alumnes a partir de 5è de primera ensenyança.
Les temàtiques, que s'han consensuat amb tècnics d'Educació, són diferents per a cada grup d'edat tenint en compte els diferents interessos. Mentre que per als més joves es parlarà de com fer un bon ús de les pantalles, als més grans se'ls informarà sobre l'empremta digital.
En aquest sentit, la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, apunta que pot ser important parlar-li a un noi de 18 anys de com poden afectar algunes publicacions a les xarxes al seu currículum i a "la seva contractació a una empresa", mentre que "no té sentit parlar d'aixo amb un nen de 12 anys".
La hipersexualització a la xarxa i les tecnoaddiccions seran altres qüestions que s'abordaran a segona ensenyança.
La iniciativa s'ha fet extensiva a tots els sistemes educatius i el 95% dels centres s'hi ha adherit. A les xerrades telemàtiques per als pares hi ha 500 places per sessió i cal demanar participar-hi. L'objectiu és repetir aquesta experiència cada any.
Informa: Ester Pons
Imatges: Ricard Tenza