La Federació de la Gent Gran reclama al Govern que revaloritzi les pensions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Federació de la Gent Gran reclama al Govern que revaloritzi les pensions, que ja porten anys congelades. Lamenten també que moltes són massa baixes, i és que la mitjana és d´uns 400 euros mensuals.
La Federació de la Gent Gran ha enviat un document a Rosa Ferrer, ministra de Salut, Benestar i Ocupació, en què li presenta diverses reclamacions del col·lectiu, la més important de les quals és la revalorització de les pensions. Considera que les pensions han perdut valor en els darrers anys ja que no s'han incrementat, però el cost de la vida, sí. Un efecte molt més greu en les pensions més baixes.El secretari Federació Gent Gran, Lluís Samper ha assenyalat que "fa una colla d'anys que no es revaloirtitzen mentre que els preus estan pujant entre un 5 i un 10%, sobretot els articles de primera necessitat. El que creiem que caldria fer és revaloritzar les pensions més baixes. “ Samper ha posat de relleu que les pensions mitjanes a Andorra són baixes, uns 400 euros mensuals, sobretot si es comparen amb les espanyoles, d'uns 1.000 euros: “Les pensions d'Andorra són baixes si les comparem amb Espanya que la mitja és de 1000 euros i aquí que és de 400”. Segons ha afirmat això s'explica perquè Andorra dedica proporcionalment menys que l'estat veí del sud a pagar les pensions dels jubilats.Informa: Pere Moliné Imatge: Ll.Calvo / M.Bellosta
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.