Famílies sense feina, ni pis, ni papers

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Més de mig miler, només d'argentins, han arribat els darrers quinze dies al país sense feina ni allotjament garantit. Des d'Argentinos en Andorra alerten que unes 20 famílies han estat expulsades des del mes de juliol per no disposar de la residència regularitzada.

La situació comença a recordar el que va succeir fa dos anys, quan milers d'argentins van veure en Andorra una sortida a la greu crisi del seu país. Argentinos en Andorra creu que superen els 500 els que han arribat en les dues darreres setmanes i encara n'esperen més.

Per evitar l'efecte crida, l'entitat es reunirà amb el Ministeri d'Interior per aplicar mesures preventives, ja que els nouvinguts, majoritàriament joves, emprenen l'aventura sense tenir garantida la feina ni l'allotjament. La situació és especialment greu quan es tracta de famílies. Des del juliol, una vintena han estat expulsades.

"Arriben perquè un amic o la família els diuen que facin el viatge i, finalment, quan arriben a Andorra es troben amb moltes dificultats. Sobretot, l'allotjament, que és el problema si portes família". 

Marcelo PonceArgentinos en Andorra

També detecten casos de compatriotes que treballen sense estar donats d'alta i que són víctimes de les pràctiques irregulars d'alguns empresaris, que no els tramiten el permís de treball al·legant que es tracta d'un període de prova i "s'aprofiten d'alguns treballadors".

Per evitar abusos, l'entitat iniciarà una campanya informativa entre els seus compatriotes a peu de carrer, visitant directament les empreses on treballen.

Restaurant amb treballadors sense permís de feina

Un cas d'estrangers treballant al marge de la llei ha passat a Encamp, on la policia ha detectat un restaurant amb tres quartes parts de la plantilla sense permís de treball.

Concretament, tres dels quatre empleats que hi havia al local en el moment de la inspecció estaven treballant sense papers. Segons la policia, la visita a l'establiment es va fer en el marc dels controls regulars que habitualment fa la unitat d'immigració a empreses del país.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.