Fèlix Peig, 30 anys de fotoperiodisme

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest 2017 se celebren cent anys del naixement d´un dels fotògrafs més il·lustres d´Andorra, Fèlix Peig. El seu fons, que es troba dipositat a l´Arxiu Nacional, conté més de 60.000 negatius que van de mitjans dels anys 50 a inicis dels 80, trenta anys de vida política, econòmica i social d’Andorra.

Fèlix Peig va obrir el primer estudi de fotografia el 1954. Després de fundar l’Agrupació Fotogràfica d’Andorra, l´any 1961, treballa pel Consell General documentant tots els actes del país com els populars, visites de personalitats històriques com la de Charles de Gaulle el 1967, el primer vot femení 3l 1971 o l´incendi que destruiria el santuari de Meritxell el 1972 i la benedicció de la primera pedra del nou, dos anys més tard.

Va ser corresponsal gràfic per La Dêpèche, Midi-France i L’Indépendant i posteriorment per a Radiotelevisió Espanyola. En els últims anys també gravava en vídeo. Un dels documents més impactants que va captar amb la seva càmera van ser els aiguats del 1982.

L´Arxiu Nacional dedica la peça del mes de juny a aquest gran fotògraf.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: ANA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.