El FesTac creix en espectadors amb el repte de consolidar-se 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sant Julià tanca la tercera edició del FesTac amb un total de 2.500 visitants, 500 més que l'any passat. De les múltiples funcions teatrals que s'han realitzat als carrers de la parròquia, sobresurten les de caràcter familiar i per a tots els públics. El gran repte és créixer en espectadors i, per aconseguir-ho, el comú planteja engruixir la inversió de cara a la propera edició. 

"Camins que parlen", una tragicomèdia d'històries que guarden les nostres muntanyes, des de llargues travesses de refugiats de guerra fins a trementinaires que caminaven carregades d'herbes i remeis. Aquest ha estat un dels darrers espectacles del FesTac amb un públic marcadament familiar.

"Les propostes familiars han estat molt ben rebudes, altres propostes més arriscades com "Ârtica", que malgrat no poder assumir molt públic perquè eren passis molt reduïts, també ha tingut el seu què, i destacaria l'espectacle "K'mon tour" que fa una volta per la parròquia posant al centre la crítica del turisme de masses."

Teresa Areny, consellera major i de Cultura de Sant Julià de Lòria

"El públic jove és important i hem apostat per talent jove del país i ha funcionat molt bé."

Juanma Casero, organització FesTac

El festival ha crescut fins als 2.500 espectadors, però no es vol aturar aquí. 

"Hem de fer que la programació que tenim sigui prou estable perquè sigui la mateixa demanda la que ens digui que és necessari partir-la perquè hi hagi dos espectacles a la vegada perquè no s'hi cap."

Juanma Casero, organització FesTac

I per aconseguir-ho, s'han de revisar estratègies, però també es valora injectar-hi més diners. 

"Fem un festival amb molt pocs recursos econòmics. El comú hi aporta 20.000 euros i escaig, però intentarem lluitar per veure si en podem posar una mica més de cara a l'any que ve."

Teresa Areny, consellera major i de Cultura de Sant Julià de Lòria

I també es vol reforçar les col·laboracions, com la del Ministeri de Cultura. A partir d'ara s'obre un període d'anàlisi i autocrítica amb la intenció d'enfortir la cooperació amb els sectors de la parròquia.

Informa: Laura Cugat

Imatges: Txell Taboada 

Locució: Hèctor Aza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.