La fibromiàlgia, la malaltia transparent

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La fibromiàlgia i la fatiga crònica són malalties que, tot i que afecten tanta població com la diabetis, encara són desconegudes. Es tracta de patologies que sovint encara són un estigma per la societat, i molts malalts no estan ni diagnosticats. La Fundació Crèdit Andorrà ha ofert aquesta tarda una conferència per donar visibilitat a aquestes afectacions.
El 4% de la població pateix fibromiàlgia o fatiga crònica. Es tracta de dues malalties complexes que fins fa 25 anys no es diagnosticaven correctament. Dues dècades després, i tot i que hi ha els mitjans suficients per reconèixer quan una persona pateix una patologia d'aquest tipus, encara són molts els metges que tenen reticència a tractar-les. Aquest fet provoca que els malalts que les pateixen, sovint se sentin depressius perquè la resta de la societat no entén el seu problema.Cap de les dues malalties té cura, però sí que hi ha tractamenst que permeten que les persones afectades puguin millorar el seu nivell de vida i fins i tot seguir en el mercat laboral. Per aquest motiu, és importantíssim la diagnosi precoç, per tal de pal·liar els símptomes com més aviat millor.Joaquim Fernánez, doctor i coordinador Unitat de Fatiga Crònica Hospital Clínic: "Què passa quan la diagnostiques abans? Doncs que el malalt no es desestructura tant. És a dir que el diagnòstic precoç, se sap ja científicament per estudis, facilita l'adaptació del malalt. Els especialistes treballen per donar a conéixer aquestes patologies i perquè es normalitzin dins de la societat. Reclamen que, en els casos necessaris, es doni la invalidesa als afectats i que, sobretot, se'ls ajudi a dur una vida al més normal possible.Informa: Judit Pedrós Imatge: Marta Paixà Locució: Lourdes Prat
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.