La fira del bestiar de Canillo reivindica el relleu generacional

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Impulsar el relleu generacional i mantenir viu el sector ramader són els principals objectius de la 34a Fira del Bestiar i l'artesania de Canillo. Aquest any, s'han exposat 150 caps de bestiar de 15 explotacions ramaderes.

La Fira del Bestiar i l'artesania de Canillo és una bona oportunitat per al sector de donar-se a conèixer i exposar la seva pràctica. Aquest any ho ha fet amb 150 caps de bestiar de 15 explotacions ramaderes de la parròquia. La celebració de la fira ha estat marcada per un ambient familiar, amb la gran presència de nens i nenes, que han pogut gaudir dels animals de ben a prop i de les diferents activitats artesanals.

Precisament, un dels objectius de l'esdeveniment i una de les preocupacions del sector és impulsar el relleu generacional. Tant des del Govern com des del comú de Canillo han destacat la importància de mantenir el sector viu i continuar impulsant mesures per assegurar el seu futur.

Així ho creu el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, que veu important "acompanyar aquest relleu generacional i cal seguir fent accions decidides perquè aquest relleu generacional estigui garantit de cara al futur i des del Govern n'hem fet algunes per a tot el país".

En la mateixa línia va el cònsol major de la parròquia canillenca, Jordi Alcobé, que esmenta que "l'obligació dels comuns és d'assegurar o de facilitar que aquest sector sigui ben viu i per això, a banda dels ajuts, hem de garantir que hi hagi noves generacions d'andorrans i andorranes que s'hi vulguin posar".

El Govern, que va augmentar les ajudes un 16% per a aquest 2024presentarà durant els pròxims dies el pressupost de l'any vinent.

La fira també ha servit per inaugurar el circuit de pump track i de BTT a la zona de l'antic Càmping Pla. Es tracta d'una iniciativa que va sorgir del Consell d'Infants i que té l'objectiu de fomentar l'esport i oferir activitats diferents als joves de la parròquia. 

Informa: Héctor Aza

Imatges: Meritxell Taboada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.