La fiscalia demana presó condicional en un cas de tràfic i consum de droga

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El fiscal demana entre sis mesos i quatre anys de presó condicional i sancions econòmiques de diferents quantitats a cinc persones involucrades en un cas de tràfic i consum de droga en petites quantitats i per tinença il·lícita d'arma per part d'un d'ells. D'altra banda, la fiscalia ha retirat l'acusació contra un home processat per maltractaments a l'exdona per tractar-se d'un conflicte matrimonial agreujat pel consum d'alcohol.

Vist per a sentència el cas que implica cinc persones per tràfic i consum de drogues i també tinença il·lícita d'arma. La història gira al voltant d'un home i una dona que, el 2009, havien introduït i consumit al país quantitats petites d'heroïna adquirida a Lleida. Ella s'ocupava d'amagar-se-la per passar la frontera i, a canvi, se'n quedava una part.

Ell era el propietari i conductor del vehicle amb què s'entrava, qui la comprava i qui la distribuïa. N'havia venut a dues persones més que la consumien. Una de les quals també n'havia revenut. El fiscal demana tres anys de presó condicional per a la dona, quatre per a l'home i dues multes de 2.000 euros per a cadascú. Per al comprador consumidor demana sis mesos condicionals i 600 euros; i per al comprador, consumidor i revenedor, un any i mig i 1.200 euros. El cas també jutja una cinquena persona, a qui es demana un any de presó condicional per tinença il·lícita d'arma. L'encausat principal li havia demanat que li guardés una pistola, que posteriorment la policia li va controlar i per a la qual no tenia autorització.

A part d'això, el fiscal ha retirat l´acusació contra un home processat per maltractament a l'exdona. La presumpta víctima va ser atesa pel servei integral de la dona i se´n va anar a viure a una casa d´acollida a Espanya. Avui davant el tribunal, la dona no ha explicat cap agressió física ni psíquica. A causa dels problemes econòmics que tenia la parella va acudir a Càritas i l´organització la va derivar als assistents socials. El fiscal ha retirat finalment l´acusació en tractar-se d´un conflicte matrimonial agreujat pel consum d´alcohol per part de l´home. Actualment la parella està divorciada, però manté una relació cordial en tenir una filla de quatre anys.

Informa: Ana Alamán/Agustí Mas   Locució: Agustí Mas

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.