La foguera de Sant Joan, protagonista de la segona jornada del Simposi dels Focs Festius a la Mediterrània
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els símbols i els rituals al voltant del foc són el fil conductor del quart simposi internacional que ha organitzat la Societat Andorrana de Ciències. Durant el cap de setmana el Centre de Congressos d'Andorra la Vella és el centre neuràlgic on els experts i estudiosos exposen els seus seus punts de vista sobre la relació de l'element del foc en les cultures mediterrànies.
Les fogueres de barri de Barcelona s'han perdut. Ho ha recordat alhora que ho ha lamentat durant la seva conferència Manuel Delgado. L'antropòleg català ha afirmat que aquesta celebració ha desaparegut al mateix temps que l'esperit de barri que es respirava a molts nuclis urbans, però també als pobles més allunyats.
El quart Simposi Internacional sobre els Focs Festius a la Mediterrània ha inclòs també altres punts de vista com el de Cristina Orduña. L'acupuntora ha realitzat una ponència amb el títol: El foc com a codi d'interpretació cosmològica i terapèutica. Orduña ha recordat la importància que sempre ha tingut el foc dins la quotidianitat dels habitants del Pirineu al llarg dels segles.
La SAC clourà diumenge el simposi amb la presentació de fins a 8 llibres, entre els quals destaquen el "Roda de foc" d'Albert Roig i el contingut de la 3ª edició d'aquesta trobada sobre els focs festius a la Mediterrània.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Xabier Moreira