El fons de reserva es recupera i guanya 65 milions en els primers quatre mesos de l'any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després d'un 2022 complicat, les coses comencen millor, aquest any per al fons de reserva de jubilació. Ha recuperat 65 milions d'euros el primer quadrimestre. Ara bé, els responsables del fons mostren cautela, davant la incertesa del context global. 

El fons de reserva de jubilació ha guanyat prop de 65 milions d’euros durant els primers quatre mesos de l’any. Un benefici que s'explica per la millora de la rendibilitat de les inversions i que deixa la caixa del fons amb 1.555 milions. Després d'un 2022 excepcionalment dolent, arran de l'esclat de la guerra a Ucraïna, la inflació i les pujades dels tipus d'interès, l'inici del 2023 és millor. Ara bé, des de la CASS es mostren prudents, perquè recorden que la gestió és a llarg termini i el context global no fa preveure creixements desorbitats

"No tenim una visibilitat a curt termini que s'acabi el conflicte d'Ucraïna, i això evidentment condiciona molt. Sembla que anem moderant la inflació, però tot i així continuem tenim missatges dels bancs centrals que caldrà vigilar-ho i probablement pujar els tipus d'interès", ha detallat Jordi Cinca, president de la comissió gestora del fons de reserva de jubilació.

Sí que hi ha, però, un element que ajuda: la renda fixa. L'any passat va ser molt negativa i ara està oferint una rendibilitat millor. 

Eulàlia Orobitg, directora del fons de reserva de jubilació, ha explicat que "amb un tipus d'actiu que normalment és comporta d'una manera molt més estable que la borsa, tenir un rendiment pel simple fet de comprar-ho avui i mantenir-lo fins al seu venciment. Aquest tipus d'inversió, la renda fixa, s'acostuma a portar bé quan hi ha una recessió."

Pel que fa a les fallides de diversos bancs americans i de Credit Suisse, aquestes han tingut un impacte "residual" sobre el fons de reserva de jubilació. Els dos responsables també han explicat que el fons s'ha adherit als PRI, una organització d'abast mundial, sense ànim de lucre i que promou la inversió socialment responsable. 

Informa: Laura Massegú - Ariadna Guiu Vila
Imatges: Pere Besolí

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.