Food truck per evitar abusos d'alcohol i drogues

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Creu Roja ha presentat aquest dimarts el seu nou projecte Rolling And. Es tracta d'una food truck que oferirà suport preventiu sobre el consum d'alcohol i drogues.

L'associació ha assegurat que la seva prioritat és la prevenció i la reducció de riscos en una pràctica tant en creixement com el consum entre els més joves. Aquesta food truck funcionarà com a laboratori amb diferents dispositius de detecció com alcoholímetres o test de drogues. Això servirà, per exemple, per saber exactament què has consumit i quines conseqüències té si vols agafar el cotxe. Han deixat clar que l'objectiu no és aturar el consum, sinó fer pedagogia i conscienciar sobre els seus riscos.

Aquest model de furgoneta el podrem trobar a les diferents festes del país i podrem acudir en qualsevol moment de la nit. Hem pogut estar en la presentació amb Jordi Fernandez, el director de la Creu Roja i ens ha explicat en que consisteix aquesta iniciativa. Està previst que es posi en marxa a la festa major d'Escaldes-Engordany, tot i que encara està per confirmar. On si hi serà és a les festes de Sant Julià i Andorra la Vella. Aquest servei anirà sempre acompanyat amb el punt lila amb l'objectiu de crear un ambient segur

"Això existeix? Posem-nos en la pell d'un jove, nosaltres som la Creu Roja i no tenim aquesta faceta repressiva, sinó que anem a informar i a tenir un alcohol test. Que algú vol bufar i vol veure com està? Fantàstic. Hi haurà una sèrie d'elements que complementen als professionals que estaran aquí a fi de minimitzar els riscos de l'oci nocturn, que sovint va vinculat al consum de substàncies"

Jordi Fernandez, director de la Creu Roja

Informa: Hèctor Aza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.