Formació del Consell d'Europa per incentivar la participació política entre els joves

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Que els joves tinguin veu i s'impliquin de principi a fi, i al llarg del temps, en els projectes de les administracions. És l'objectiu que persegueix la formació del Consell d'Europa que des d'avui acull Escaldes-Engordany. L'èxit rau en la responsabilitat que es dona als joves.

El Consell d'Europa té programes on joves electes tenen la meitat de veu i vot amb els polítics dels estats membres en l'elaboració dels projectes. És un dels exemples que posa Xavier Baró, formador de l'organització a tècnics de Joventut dels comuns i del Govern, i entitats com el Fòrum de la Joventut. La base del treball són els drets humans i un exemple, la llibertat d'expressió. 

"Ens interessa que desenvolupin aquestes actituds i que surtin d'aquí amb eines de treball que puguin ajudar als joves a dir, com puc participar? Quins són els elements? Per què ens interessa participar en una entitat juvenil, i no ens interessa participar, per exemple, en les eleccions? O, per què ens interessa participar en la campanya de boicot d'un producte, però no faríem mai una manifestació?".

Xavier Baró, formador del Consell d'Europa

Escaldes-Engordany, que tot just desenvolupa el departament amb la recerca d'un tècnic, té molta feina per davant

"Estem pensant amb accions potser més complexes i que la gent coneix més, com poden ser pressupostos participatius o consells de joves fins a accions més senzilles com pot ser que els puguis decidir com voldrien que fos la reforma de l'espai jovent d'algun comú".

Ramon Tena, conseller de Joventut i Ciutadania

Tenir veu, a més, implica responsabilitat, la clau de l'èxit. 

"Potser no un dia dir una cosa i res més, sinó dir-la i treballar-la perquè al final també és aquesta necessitat de dedicar-hi estona".

Rosa Gili, cònsol major d'Escaldes-Engordany

La participació és un element important per al desenvolupament de societats respectuoses amb els drets humans, reforça la democràcia i promou la cohesió. La família i l'escola són la base d'un treball que ara es busca estendre per a la ciutadania del demà. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.