Fort sentiment de país entre els residents i els nacionals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El sondatge d´opinió política del CRES revela que la gran majoria dels enquestats andorrans se senten exclusivament nacionals independentment del seu origen. Prop d´un 1% es sent espanyol, tot i tenir el passaport. Entre els residents, al voltant d´una tercera part es senten andorrans i li segueix un 18% espanyols.

La immensa majoria dels ciutadans andorrans que han contestat el sondatge d´opinió política del CRES té un sentiment exclusiu de pertinença al Principat. Concretament, un 92,5%. També hi ha un 2,3% que es manifesta andorrans i espanyols i un 1,2%, andorrans i catalans. Potser més significatiu és el fet que un 0,9% dels nacionals es declaren espanyols i un 0,5% portuguesos.

També és gran la pertinença a Andorra que declaren els residents. El percentatge més gran, un 32,2% responen que es senten del Principat. Després segueixen els que es proclamen espanyols, un de cada nou andorrans i espanyols i la mateixa quantitat portuguesos únicament. La immensa majoria, tant dels andorrans com dels residents es declara força integrat al país. També un nombre significatiu de residents, vuit de cada deu, voldria votar a les eleccions generals.

Finalment, els residents que tenen els anys de residència necessaris per demanar el passaport i no ho han fet al·leguen molts motius. El principal és que no volen perdre la nacionalitat d´origen ja que no s´accepta el doble passaport. També hi ha alguns que diuen que no ho necessiten o no volen fer la paperassa.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.