França reivindica la seva gastronomia al Gout de France
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Més de 2.000 restaurants en 150 països celebren aquest dimarts el Dia internacional de la gastronomia francesa. Hem estat amb l´estrella Pierre Louis Marin que s´encarregarà de fer el sopar invitacional de l´ambaixada de França per parlar entorn d'un taula i gaudir d´un plaer que forma part del patrimoni de la Unesco.
La gastronomia és un dels motius principals de visita per aquells que anualment decideixen viatjar a França, l´art d'asseure's a taula, conversar i gaudir del producte de territori és, segons l'ambaixadora de França, Jocelyne Caballero, part del patrimoni de la Unesco des del 2010 i és tot una un símbol nacional.
Fa tres anys que l'ambaixada convida autoritats i personalitats del país a tastar la seva gastronomia, un sopar que enguany farà el reconegut xef de l'Auberge du Cellier, Pièrre Louis Marin.
Al menú s'ha previst llobarro amb espàrrecs i bou biològic cuit a baixa temperatura amb uns entrants on no hi faltarà el foie que formen "un maridatge extraordinari", destaca el xef
Un altre dels productes estrella, el formatge. Tres formatges de tres llets diferents i un mató de cabra amb mel i pol·len. Producte de territori que, segons el xef, va per davant de la tècnica.
Exquisideses com aquestes són les que provaran avui els més de centenar de convidats al sopar Gout de France. A Andorra una vintena d'establiments s'han sumat a la inciativa amb menús oferts fins al dia 26.
Informa: Rosa Alberch
Imatge: Cristina Jubete
Locució: Yasmina Canedo