El futur de la unitat de radioteràpia resta enlaire
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Encara no és clar que la unitat de radioteràpia acabi sent realitat. El nou executiu i, en particular, el titular de Salut, està estudiant-ne la viabilitat.
El cap de Govern ha manifestat en el tradicional dinar a AINA que abans de prendre una decisió, que comportaria un cost important, vol que sigui ben reflexionat i amb totes les garanties.
Espot assegura que so només s'ha de valorar "una viabilitat econòmica, que fins i tot seria una qüestió accessòria, sinó sobretot, i el que és més important, que el tractament que puguem donar al càncer des d'Andorra, sigui o no a través d'aquesta unitat de radioteràpia, sigui el millor tractament possible i disponible pels nostres pacients". Per tant, ha afegit, "són dos condicions i la darrera és 'sine quanon'".
Espot ha insistit que la voluntat és poder oferir el millor tractament als malalts de càncer, "el més avançat i amb una visió a llarg termini". "És des d'aquestes premises que estem acabant de calibrar la decisió definitiva que prendrem", ha declarat.
Hi havia una partida del pressupost d'enguany reservada per a la unitat i fins i tot ja s'havia fet un concurs d'idees per a l'edifici. El cap de Govern ha deixat clar que si es fa no serà un edifici polivalent i que serà pensat especialment per a l'activitat de radioteràpia.
Els grups parlamentaris que formen l'executiu han compartit la reflexió. Han apuntat que actualment hi ha un centenar de persones que reben aquest tractament fora d'Andorra i que amb la rapidesa a què avança la ciència, la maquinària podria quedar obsoleta abans d'amortitzar-se. Diuen que només s'utilitzaria dues hores al dia i que això també dificultaria trobar tècnics de nivell per treballar-hi.
Informa: David Domingo-Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA