Gay de Liébana, a favor de l'acord d'associació: "L'economia andorrana necessita estar dins d'un bloc"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra ha de signar un acord d'associació amb la UE i ha d'estar disposada a fer cessions per aconseguir-ho. Així ho ha assegurat el prestigiós economista català Josep Maria Gay de Liébana en una xerrada aquest dimarts al vespre a la seu social d'Andbank. També creu que el Principat hauria d'imitar l'exemple d'Irlanda, que ha atret multinacionals estrangeres.

Prop d'un centenar de persones van assistir a la conferència que va impartir Gay de Liébana i que va ser difosa per streaming per Andorra Difusió. Un dels punts més destacables, segons l'economista, és que el Principat ha de vincular-se a la Unió Europa perquè no pot prosperar sense fer-ho i posa com a exemple Noruega. Avisa que s'hauran de fer cessions però considera que "són a curt termini per recollir els fruits a llarg termini". Creu que "l'economia andorrana necessita estar dintre d'un bloc"

També creu que s'ha de millorar la imatge d'Andorra a Europa i aconseguir que sigui atractiva pels inversors internacionals. Els models a imitar serien Luxemburg i Irlanda. Del darrer posa en relleu que "va convertir-se en un hàbitat molt confortable per empreses, va donar avantatges operatives i fiscals i hi van aterrar les grans tecnològiques".  Per tant, conclou, "Andorra ha de pensar a qui l'interessa anar a buscar".

Finalment, considera que el país podrà veure's afectat pel poc creixement econòmic a Espanya i França.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Xavi Fajardo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.