Gemma Riu, víctima d'abusos sexuals, assenyala la importància de tenir referents

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La mànager d'Andorra Esports Clúster ha explicat els abusos sexuals que va patir quan era menor en una entitat esportiva catalana i la necessitat que hi hagi més referents. Gent que els denunciï i mitjans de comunicació que en parlin amb rigor. Ho ha fet al programa de Ràdio Nacional "Avui serà un bon dia". 

Al programa ha exposat com la figura del segon entrenador en el seu moment, una persona coneguda per familiars i amics i que tenia la plena confiança dels seus pares, va abusar d'ella en el domicili de l'home quan tenia 11 o 12 anys i ho va fer fins a 3 vegades més en altres ocasions.

Riu també ha exposat que li va costar molt admetre que havia estat abusada quan era jove. Per això, ha remarcat la importància que existeixin els circuits i els referents adients perquè els joves que ho pateixin ho denunciïn. "Només que un nen o una nena parli... perquè jo vaig llegir la notícia a l'Ara de l'Aula de Teatre de Lleida. Vaig veure "Atleta" a Netflix del cas de la gimnàstica als Estats Units... Vas sentir una crida? Et vas fent fort. Vas tenint referents, com els mitjans com l'Ara i la manera de tractar-ho. Sense referents no és això", ha assenyalat.

Durant l'entrevista, l'entrenador d'aquella època, així com el periodista Albert Llimós que va destapar el cas al diari ARA, han entrat per trucada telefònica. El tècnic ha reconegut que en el moment d'assabentar-se'n del cas va viure un dels pitjors episodis de la seva vida en sentir-se culpable de no haver detectat la situació.

"Per mi era una figura dura. És el primer entrenador. Quan vam parlar amb ell, jo al veure que se li posaven els ulls plorosos quan em deia que no l'havia sabut protegir se'm va trencar el cor." 

Gemma Riu, mànager d'Andorra Esports Clúster

Per últim, ha apuntat que tirarà endavant un estudi sobre abusos sexuals a menors en l'esport a Andorra. "Sembla que aquest projecte tirarà endavant. Si no passa res i tot segueix com ha d'anar per sort podrem tenir aquest estudi, que seria totalment comparable."

Informa: Pere Moliné - Oriol Lara

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.