Gent gran i la Covid-19: soledat, aïllament i angoixa
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Soledat i manca de contacte són algunes de les vivències més compartides durant la crisi sanitària per part de la gent gran, dels col·lectius més vulnerables. El centre cultural la Llacuna ha acollit una de les sessions del taller "Emocionalment" on s'han pogut exposar les emocions viscudes i obtenir eines per gestionar-les.
A Helen Weatherbe li ha afectat sobretot "el confinament, el fet de no poder fer res quan tens una vida construïda". Explica que estava acostumada a una vida molt activa i de cop es van quedar amb les mans lligades.
Joan Botellé ha trobat a faltar sobretot "la manca de comunicació amb la família". "Sort de les noves tecnologies", diu. Aquestes són algunes de les vivències que s'han pogut compartir en una de les sessions del taller "Emocionalment", organitzat pel comú d'Andorra la Vella amb l'objectiu d'acompanyar la gent gran des de múltiples perspectives després de viure el confinament.
La consellera de Social del comú, Meritxell Pujol, pensa que "és una bona oportunitat perquè es tornin a relacionar entre ells, que tinguin un motiu per sortir de casa i passar una estona pensant en altres coses".
Meritxell Camp és la psicòloga del taller i explica que "ha estat una oportunitat per posar en comú neguits i, sobretot, optimitzar totes les eines de comunicació i treballar el benestar emocional".
La iniciativa ha aplegat dotze persones que s'han mostrat molt agraïdes de poder trobar eines per tirar endavant. Botellé fa referència a "saber gaudir de la vida dia a dia i saber estimar el que tens". Weatherbe destaca com s'han ajudat entre tots "perquè veiem que els problemes que tenim no són únics i ens ajuda".
Compartir i fer xarxa, encara que fos només una estona, ha estat clau per combatre la incertesa d'aquesta situació excepcional.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Vicente Bellot