La gent gran vol trencar els estereotips al voltant del seu col·lectiu
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els padrins de la capital consideren que es té una imatge massa estereotipada del col·lectiu i que s'hauria de canviar. Aquesta és una de les conclusions del procés participatiu que ha dut a terme el comú d'Andorra la Vella sobre les seves inquietuds. La corporació vol presentar a l'OMS el projecte d'Andorra la Vella com a ciutat amiga de la gent gran.
El CRES, amb el comú de la capital, va organitzar un procés participatiu sobre les inquietuds dels padrins d'Andorra la Vella en el qual van participar unes 90 persones. Segons ha exposat la consellera de social de la capital, Neus Farré, la majoria dels consultats van constatar que hi ha massa estereotips en la visió que es té de la gent gran. Creuen que s'hauria de modificar aquesta percepció més enllà de la imatge dels padrins "ballant, dinant o mirant les obres" perquè "van a la universitat, fan tallers, ajuden els fills i els nets, i són voluntaris", remarca Farré.
Ara, el comú durà a terme un pla d'acció per ajudar els padrins que inclou la creació d'un consell consultiu dels padrins. El cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha explicat que l'objectiu és que l'Organització Mundial de la Salut reconegui la capital com a ciutat amiga de la gent gran. Un projecte que ha qualificat d'ambiciós i integral. Aquesta iniciativa està oberta a les contribucions de tots aquells que ho considerin oportú.
Informa: Pere Moliné Imatge: Jordi Seabra