El Govern abona 2,3 milions d'euros en crèdits tous que no s'han retornat de 69 empreses

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha d'abonar més de 2 milions d'euros en crèdits tous als bancs, concedits per pal·liar els efectes de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19. Són 69 empreses que, per motius diferents, no han fet front als pagaments. En alguns casos, per fallida de les societats. Ara l'executiu haurà d'engegar accions per recuperar l'import.

L'executiu va iniciar a l'abril del 2020 un programa de crèdits tous avalats per l'Estat del qual es van atorgar 151 milions per ajudar les empreses a fer front a la crisi provocada per la pandèmia. Es va fer una provisió de 23 milions per la possible morositat.

Doncs bé, el Govern ha decidit executar crèdits de 69 empreses que es van acollir a aquesta iniciativa per valor de prop de 2,3 milions d'euros. És a dir, abonarà els fons avalats als bancs i després farà les accions oportunes per recuperar-los. En primera instància, per l'anomenada via administrativa.

Són quantitats que van des dels 2.000 als 220.000 euros. I en aquest apartat, hi ha empreses com la Hispano Andorrana i l'hotel Artic, per exemple.

Hi ha diversos motius pels quals les empreses no han fet front als crèdits. En alguns casos perquè les societats han fet fallida, com seria el cas de la Hispano Andorrana, i han sol·licitat el concurs de creditors. Però també per impagats o per no haver complert les condicions per obtenir els crèdits.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.