Govern acorda amb els comuns que aquests puguin opinar sobre els terrenys declarats d'interès nacional

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Comuns i Govern han arribat a un acord per permetre que les corporacions puguin opinar sobre els projectes d'interès nacional que es vulguin fer a la seva parròquia i per als quals hagin de cedir els terrenys. El mecanisme serà una llista de projectes sensibles que requeriran un informe vinculant dels comuns i que s'incorporarà a la modificació de la llei del sòl. La llei també establirà el Consell General com a àrbitre en cas de bloqueig. Els comuns han estat avui també informats de la nova llei que facilitarà la col·laboració entre les vuit administracions.

Els comuns tenen reticències en la utilització que faci Govern dels terrenys que hauran de cedir gratuïtament per a projectes d´interès nacional. Les corporacions volen poder donar la seva opinió i que aquesta sigui tinguda en compte. Per aquest motiu a la reunió celebrada avui entre les corporacions i l´Executiu s´ha acordat fer una relació de projectes sensibles que requeriran un informe vinculant dels comuns.

La llista s´incorporarà a la modificació de la llei del sòl, que també inclourà un mecanisme d´arbitratge en cas de bloqueig del projecte. Sobre aquesta, el portaveu dels cònsols, Josep Mandicó ha assenyalat que "tant comuns com Govern farem un llistat i després ens posarem d'acord sobre si aquest ha de ser ampliat o bé reduït." Pel que fa als projectes dits "sensibles", la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí ha indicat que aquests "serien per exemple l'heliport. És possible que sigui el Consell General el qui faci l'arbitratge d'aquest informe vinculant."

El Govern també ha presentat avui l´avantprojecte de la llei qualificada de col·laboració entre l´Administració general i els comuns. La norma donarà cobertura legal a mancomunar serveis i afavorirà la mobilitat del personal entre les administracions públiques: "Els donarà l'eina legal per poder treballar conjuntament. Això els permetrà anar molt més lluny en moltes qüestions", ha assegurat Naudí.

Per la seva banda, els comuns han demanat una moratòria en el pagament dels drets d´autor per a aquest any. El Govern els ha instat a acordar amb l´SDADV tarifes més baixes: "Els comuns estem preocupats per l'exageració dels preus, per tant el que buscarem serà aquesta entesa de preu", ha manifestat Mandicó.

A la reunió s´ha confirmat la voluntat de les administracions de treballar per crear l´agència tributària única.

Informa: Ana Alamán Imatge: R.Querol/M.Oferil

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.