Nou reglament per prevenir el malbaratament alimentari als supermercats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Reduir el malbaratament alimentari és un dels objectius de l'agenda 2030. És per això que els grans supermercats hauran de disposar un espai amb productes de consum preferent.

Concretament, 10 establiments del país tindran l'obligació de disposar d'espais dedicats a productes que estan a punt de caducar per prevenir el malbaratament alimentari. La mesura entrarà en vigor d'aquí aproximadament tres mesos, i els establiments que tinguin més de 1.200 metres quadrats de planta destinats a alimentació hauran de complir amb el nou decret.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha explicat que en el reglament que es publicarà la setmana vinent al BOPA hi ha un annex que determina un temps concret en què cada producte podrà estar en aquests espais, en funció de la seva tipologia.

A més, els espais estaran senyalitzats amb una imatge unificada de Govern per localitzar-los de forma més ràpida.

L'objectiu d'aquesta mesura, segons ha detallat el ministre, és reduir al 50% el malbaratament alimentari el 2030, i per poder fer-ho, "és imprescindible fer accions com la que estem fent avui, destinant espais en concret i fent promocions per aquests aliments", ha declarat.

Els establiments que no compleixin amb el reglament podran ser sancionats amb multes de fins a 300 euros. La resta de supermercats dedicats a l'alimentació també ho podran fer, però de forma optativa. 

Informa: Karen Gacusana
Imatge: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.