El Govern assegura que les xifres del PS són errònies

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata denuncia que, des del març del 2012 fins al setembre d'enguany, el Govern ha incrementat un 43% la partida econòmica destinada a pagar les nòmines del personal de relació especial. Els socialdemòcrates també critiquen que els efectius d'aquest personal hagin augmentat i que el Govern no els hagi facilitat els noms d'aquests efectius. El Govern assegura que les xifres dels socialdemòcrates són errònies.

Segons els socialdemòcrates, la despesa de les nòmines del personal de relació especial entre el febrer del 2012 fins al setembre d'enguany ha passat de 923.000 euros anuals a 1,3 milions. Un augment que consideren inadmissible i que qüestiona la política de contenció econòmica del Govern.

L'executiu assegura que aquestes xifres són errònies, ja que els socialdemòcrates han compatibilitzat tot el personal que ha estat en nòmina amb aquest estatut durant el període sol·licitat sense tenir en compte que no ho han fet de manera simultània. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que "no es pot agafar la xifra d'avui o d'aquesta relació que se'ls ha enviat i comparar-la amb la que es va enviar fa uns mesos quan es va fer la mateixa pregunta perquè no és el mateix".

El Govern sí que admet un augment de personal de deu efectius des que els socialdemòcrates van fer l'anterior petició d'informació, l'abril de 2012. Tot i així puntualitza que vuit d'aquests deu efectius ja provenen de l'administració. El ministre portaveu, Jordi Cinca, justifica aquest augment, per exemple, amb la creació d'un nou ministeri o de noves direccions. A més ha afegit que el sou d'aquest tipus de personal també ha estat congelat.

Pel que fa al gabinet del cap de Govern, que els socialdemòcrates asseguren que ha augmentat la nòmina un 12%, l'executiu manté que el nombre de relacions especials s'ha mantingut en quatre efectius i que els seus salaris han caigut un 8,4%. Finalment els socialdemòcrates lamenten que el Govern no hagi facilitat els noms del personal de relació especial. Un fet que, segons asseguren, els dificulta la tasca de control de l'augment de la despesa. Cinca ho ha justificat per evitar posar sota el focus mediàtic persones que no tenen cap tasca política.

Informa: Andrés González-Nandín

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.