L'executiu col·loca 500 milions en bons internacionals per refinançar deute públic

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha llençat aquest dimecres una emissió de deute internacional de bons verds, socials i sostenibles valorada en 500 milions d'euros que s'ha resolt en tan sols unes hores. L'operació s'ha llistat a Luxemburg i ha comptat amb la presència d'inversors procedents de 21 països diferents.

Segons el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, ha estat un èxit total que permet diversificar el deute i guanyar temps de marge per gestionar-lo, que a finals d'any es preveu que se situï en gairebé 8 anys.

Jover ha destacat que es tracta "d'un refinançament, és a dir, en cap cas estem generant més deute, sinó que estem col·locant el repte ja existent de manera diferent. Gràcies a l'operació que fem avui, que ja vam fer una de similar l'abril del 2021, tindrem més del 75% del nostre deute públic col·locat en bons verds, socials i sostenibles, una fita a l'abast de ben pocs països que ens situa en una posició privilegiada".

Precisament aquesta tipologia de bons va molt lligada als reptes de sostenibilitat que l'executiu es planteja amb l'Horitzó 23.

Jover ha destacat que l'acció "és fruit d'un camí que es va iniciar fa anys i que amb aquesta legislatura es reforça. Amb aquest procés posem en pràctica l'homologació internacional, la transparència i el rigor, i un dels punts cabdals per fer-ho possible ha estat l'adhesió al Fons Monetari Internacional l'octubre del 2020".

El ministre ha explicat que la demanda ha superat notablement l’oferta de 500 milions d’euros i s’han sol·licitat més de 1.000 milions d’euros. L’operació s’ha tancat amb un tipus d'interès de l’1,30% i un venciment de 5 anys. 

Roda de premsa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.