El Govern compra una cabana heliportable per al vaquer de Sant Julià

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després d'anys reclamant-ho, aquest estiu estarà disponible una cabana heliportable per al ramader que s'ocupa de la vall del Madriu, Perafita i Claror, la més extensa i amb connexions difícils. L'ha adquirit el Govern per uns 18 mil euros com a solució a les necessitats exposades pel comú de Sant Julià de Lòria en matèria ramadera i no descarta implementar un sistema igual a altres parròquies.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha explicat que fins ara tenien un sistema més rudimentari que no estava tan preparat per aquest transport i per estar durant l'estiu a la muntanya. 

 

" Hi poden dormir 2 persones, està equipada amb un fogó, una placa solar i una estufa. Amb elements que s'integren molt bé en el medi natural, ja que està feta de fusta. També té unes plaques aïllants perquè sigui més confortable i que sobretot a la nit, quan baixen les temperatures, no es pateixi fred. A més, està feta de colors per tal que quedi dissimulada dins del medi de la vall i és una millora dels equipaments per als ramaders de la zona."

Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia

Informa: Judith Saéz
Imatges: David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.