El Govern considerarà la proposició de llei de l'oblit i treballarà el text amb esmenes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern acceptarà la proposició de llei del PS perquè persones que hagin patit, per exemple, càncer, puguin accedir a una assegurança de vida sense problemes. Això sí, demanarà a la majoria al Consell que la treballi a través d'esmenes. Així ho ha explicat la ministra de Salut, que ha lamentat no haver-la preparat de manera conjunta. 

El 25 de setembre passat, el PS entrà a tràmit la seva proposta de llei de l'oblit, que afecta persones supervivents o o bé en fase estable de malalties com el càncer, l'hepatits o el VIH en el moment de contractar assegurances, hipoteques i préstecs bancaris. El Govern diu que s'ha reunit amb asseguradores i reasseguradores i lamenta no haver treballat el text d'una manera conjunta, però afirma que ho faran a través d'esmenes.

Les principals discrepàncies seran incloure-hi o no les assegurances de salut, ja que el Govern advoca per només incloure-hi les assegurances de vida i definir què s'entén com a fi de tractament en el cas de pacients de VIH o per discapacitat.

El càncer es la primera causa de mort a Europa, però la taxa de supervivència augmenta cada any. Es calcula que a Europa hi ha dotze milions de supervivents només d'aquesta malaltia.

Informa: Caterina Vidal

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.