El Govern enceta una campanya per incentivar la representació dels assalariats i la creació de comitès d'empresa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern enceta una campanya per incentivar la representació dels assalariats i la creació de comitès d'empresa. Ho fa a través d'un vídeo on s'incideix en les garanties que ofereix la llei quan s'exerceix un càrrec representatiu.

Andorra presenta una de les ràtios més baixes del continent pel que fa a l'afiliació sindical i de delegats dels treballadors. És una qüestió que, en ple procés d'apropament a la Unió Europea, preocupa molt al Govern. Per això es posa en marxa una campanya per promoure la creació de comitès d'empreses. De moment a través d'un vídeo de 6 minuts on s'informa, entre altres qüestions, com es pot exercir la representació en l'empresa a través de delegats, fet que permetrà negociar per exemple horaris i sous. També s'incideix en drets i deures dels delegats i les garanties de protecció durant i després d'exercir un càrrec de representació. En paral·lel s'estudia col·laborar amb el CRES per elaborar una enquesta per esbrinar els motius de la baixa implicació dels treballadors en moviments de presentació.

"Hem de contactar amb el CRES per fer les enquestes. En aquestes inclourem una serie de preguntes relacionades en aquest àmbit", ha afirmat la directora del servei d'Ocupació i Treball, Laura Vilella.

A Andorra menys del 5% de les empreses tenen comitè d'empresa o representació dels assalariats i són menys encara les que disposen d'un conveni col·lectiu.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Clàudia Justes

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.