El Govern, a favor de revisar la llei de transferències comunals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Xavier Espot està a favor de fer una reflexió pausada i al mateix temps inajornable de la llei de transferències dels comuns, segons ha anunciat durant el seu torn de rèplica al debat d'orientació política que té llocs des d'aquest dimecres.

El cap de Govern veu bé revisar la legislació sobre les transferències comunals, ja que ha recordat que en el període entre el 2015 i el 2023, els ingressos dels comuns procedents del finançament públic van augmentar un 37%, mentre que els ingressos del Govern només van créixer un 30%. També ha admès que a causa de l'augment de la despesa pública, s'ha de posar fre a les transferències dels comuns per poder fer realitat totes les inversions.

"I això, en un context on els ingressos dels comuns han augmentat per la construcció, que vostès volen aturar sense haver calculat els efectes d'aquesta, i on les despeses associades a les competències nacionals, i aquest és un aspecte també molt important, han tingut, però tindran una tendència expansionista imparable."

Xavier Espot, cap de Govern

El cap de l'executiu ha respost així les propostes del conseller liberal Víctor Pintos i de la socialdemòcrata Judith Casal sobre revisar la llei. "Recordo que en el debat de pressupost ja vam dir que era un despropòsit absolut que el Govern s'endeuti i que els comuns tinguin superàvit i, per tant, això, ho hem de corregir", ha afirmat.

Espot ha matisat que la llei, doblement qualificada, requerirà d'un ampli consens parlamentari.

Informa: Pilar Candel - Esther Jover

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.