El Govern invertirà 28 milions d'euros més en matèria d'habitatges

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

28 milions més, i ja en van prop de cinquanta, en la compra i rehabilitació d'immobles. És el que invertirà el Govern per destinar-los a pisos de lloguer assequible. 

47 milions d'euros és el que acabarà destinant el Govern a crear un parc públic d'habitatge a preu assequible. I és que als 19 milions d'euros inicials s'hi afegiran 28 més que serviran per acabar de comprar tots els edificis que s'havien acordat i rehabilitar-los. Això sí, abans d'executar la compra, el Consell General haurà de donar llum verd al suplement de crèdit.

"Ens vam donar compte que no teníem suficient, per tant havíem d'ampliar aquest suplement de crèdit. Alguns seran amb disposició més immediata i d'altres necessitaran més temps per poder-los rehabilitar."
Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura, Ramaderia i portaveu

Si tot va bé, la idea és tenir enllestides les obres per al 2025. De fet, aquest any s'invertirà 8 milions d'euros, el que ve, 16,5, i l'últim, 3,7. Un pressupost que s'ha vist afectat per la inflació. 

"Segurament el Govern adquireix els edificis amb un preu que si comparat amb 10 anys enrere no seria la mateixa. Ens trobem amb una situació de manca d'habitatge i una inflació constant."
Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura, Ramaderia i portaveu

En definitiva, una mesura que, segon el Govern, servirà per destensar la problemàtica i incorporar uns 200 habitatges nous al mercat. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.