El Govern no es mostra preocupat pel retorn dels crèdits tous

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern no es mostra preocupat pel retorn dels crèdits tous concedits per la pandèmia de la Covid-19. Ha d'abonar als bancs més de 2 milions, que se sumen al milió executat l'any passat. Ara, són 69 empreses que, per motius diferents, no han fet els pagaments, set per fallida. L'executiu assegura que engegarà accions judicials per recuperar l'import.

El Govern ha decidit executar crèdits de 69 empreses que es van acollir a la iniciativa dels crèdits tous per pal·liar els efectes de la pandèmia. El valor dels crèdits és de prop de 2,3 milions d'euros, als quals s'ha de sumari el milió que ja va executar fa un any. Amb tot, no s'ha mostrat preocupat perquè la xifra de morositat no arriba al 2% i la situació econòmica favorable hauria de permetre les empreses anar pagant les quotes. 

"És un índex de morositat satisfactori, inferior al que teníem previst. És un índex de morositat molt inferior del que tenen les entitats bancàries amb productes similars."
Guillem Casal, portaveu del Govern

De les 69 empreses, 55 no han complert les obligacions contractuals, o sigui, no han pogut pagar, mentre que set han acabat en fallida i set més pateixen embargament judicial de béns. El portaveu ha indicat, però, que és possible que algunes societats hagin pagat ja però que el Govern no en tingui constància. En tot cas, a les que no ho hagin fet el Govern els reclamarà els diners a través de la justícia per la via civil. 

A més, el Tribunal de Comptes considera que no hi ha hagut mecanismes eficaços per fiscalitzar els crèdits tous. Assegura que no hi havia prou informació per saber si l'avaluació de les dades presentades per les societats que optaven a aquests subsidis eren adients.

Informa: Sergi Cano - Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.