El Govern no pot cobrar la taxa turística a les autocaravanes que fan nit perquè no s'han habilitat àrees específiques

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La majoria d'autocaravanes s'escapa de pagar la taxa turística. Només les que pernocten en càmpings abonen l'impost. Tot perquè cinc mesos després de l'entrada en vigor del nou reglament no s'ha habilitat cap àrea d'estada on fer nit legalment i les autocaravanes continuen pernoctant en indrets on és prohibit. El Govern donarà un toc d'atenció als comuns perquè adeqüin aquests espais especials.

Les autocaravanes continuen estacionant i pernoctant en llocs prohibits. I sense que se'ls pugui cobrar la taxa turística, un euro per adult i nit. Només paguen els caravanistes que fan nit en càmpings i són registrats al ROAT. I tot perquè no hi ha cap àrea d'estada per a autocaravanes cinc mesos després de l'entrada en vigor del nou reglament. Aquests espais són, a banda dels càmpings, els únics llocs on es pot pernoctar legalment, però els comuns no n'han habilitat cap.

Sí hi ha àrees d'acollida, però aquestes només estan destinades a autocaravanes en trànsit, de set del matí a onze de la nit. El Govern ha constatat que les autocaravanes segueixen fent la seva i quan acabi la temporada d'estiu demanarà als comuns més implicació per posar en marxa aquests espais especials. La prioritat és posar ordre a la disbauxa actual i poder cobrar la taxa turística, si bé no s'ha especificat qui i com farà el registre dels clients i el cobrament.

Informa: Sergi Cano
Imatges: David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.