El Govern prioritza aprimar l'estructura de l'administració pública i descarta, de moment, retallar els salaris dels empleats públics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Prejubilacions, reduccions de jornada, permisos no retribuïts i repensar les incorporacions que no siguin imprescindibles. Són les accions que el Govern té sobre la taula per contenir la despesa de l'administració pública. Almenys, per ara, es descarta retallar salaris.  

Els plans d'optimització dels recursos humans i de contenció de la despesa de l'Administració passen per aprimar estructura. El Govern creu que és el moment d'ordenar les carreres de treball i el volum de treballadors públics.

El que no es planteja són retallades salarials, segons ha explicat la ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés.

Algunes de les mesures amb les quals es pretén un estalvi important són les prejubilacions, reduccions de jornada, permisos no retribuïts i la revisió de si són necessàries algunes noves places, assenyala Pallarés.

Es preveu també més mobilitat interna canviant les funcions d'alguns treballadors derivant-los a altres departaments. Es vol que els canvis serveixin com a base del nou model d'Administració pública.

Pallarés recorda que la llei que s'ha de debatre al Consell General també exigeix aquests plans d'optimització als organismes que depenen del Govern.

Les mesures de contenció s'allargaran, com a mínim, fins al 2021.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Txema Galilea

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.